Vi fick en skön julvecka i Tandådalen, Sälen. Är glad att jag hittade denna fina stuga (på nätet). Det var en stor stuga på 120 kvm, den låg jättefint och vi kunde – till barnbarnets stora förtjusning – se hundspann precis utanför huset. De åkte förbi ”vår” stuga flera ggr om dagen. Annat som Ella tyckte var kul (förutom pulkaåkning, skidåkning etc) var när den stora snöplogen kom. Då klättrade hon snabbt upp på en stol och skrek ”snötraktorn kommer” och stod kvar så ända tills den var helt utom synhåll.På julafton kom tomten till henne, med skräckblandad förtjusning klamrade hon sig fast vid sin mamma och vågade knappt titta på den gamla tomten som hade så ont i ryggen att han stod helt böjd (han vågade inte visa ansiktet för henne för då hade hon kanske känt igen sin egen morfar ……..) Men efteråt sa hon att ”hon tyckte tomten var gammal men att han var jättesnäll som åkt snöskoter till våran stuga med alla paket.”

Temperaturen växlade mellan -25 grader till ca -6 grader och det var mycket snö, snödjupet ökade med 3 dm under veckan vi var där! Jättemysigt och mer avkopplande att fira jul på detta sätt tycker vi.