Poros hör till de Saroniska öarna och ligger utanför nordöstra kusten av Peloponnesos med bara ett smalt sund på 300 m emellan.
Man tar sig dit via hamnen i Pireus, det tar 1 timme med flygbåten och drygt 2 timmar med bilfärjan. Ledsnar man på denna ö kan man härifrån lätt ta sig med båt till andra fina öar, t ex Egina, Methana, Hydra och Spetses. (Vi var på Spetses och Hydra som båda är speciella öar som verkligen är värda ett besök.)

Öns största samhälle är Poros. Mittemot hamnen ser man de skogsbevuxna kusterna på närliggande Peloponnesos. Vi tog den lilla båten över dit (det tar bara 10 min.) och vandrade i den berömda citronträdsskogen. Är man där i maj månad kan man känna aromen från de blommande citronträden ända nere i Poros hamn.
Poros har många pittoreska gränder, en hel del trappor och flera tavernor och kaféer både i gränderna och utmed vattnet. I staden finns ett känt klocktorn och där finns också en skola för marinen.
Vi tyckte om denna rofyllda ö med den charmiga lilla staden Poros (katten verkade också trivas…)