Härligt att man har vänner även på Västkusten så man har anledning att åka dit!

Våra ”gamla” (vi har känt varandra i 40 år…….!) goa vänner Lena o Janne finns i mysiga Falkenberg – en riktig sommarstad! Men inte trodde vi att vi skulle kunna bada i havet så här tidigt, i början av juni. Tog oss till Långasands sköna sanddynor och gick…och gick… mycket långgrunt här men jättefin botten. Vattnet kändes varmt i denna vik, ca 18-19 grader tror jag, såå skönt!

Detta lilla vattenkraftverk – Boberg – ligger vackert i prunkande grönska. Kraftverket uppfördes 1928 och byggdes om 1961. Det är beläget vid Suseån sydväst om Heberg.

En finare (eller större!) rodedendron har jag sällan skådat…. Lena o Janne har en mycket vacker och lummig trädgård. Där kunde vi även njuta av denna läckra rodedendron-buske som blommade för fullt när vi var där.
Vill ni besöka denna del av Sverige i sommar och ha nära till Falkenberg (och Gekås i Ullared…) kan jag tipsa om mysiga Grimsholmen B&B (som jag gjort ett inlägg om tidigare) titta här https://www.desires.se/#post95

…och på hemvägen stannade vi till och åt strömming i idylliska Trosa – en av ostkustens pärlor!