Kategorier
Resor

Island

Blog Image

Island är ett annorlunda land i positiv bemärkelse. Vi åkte till Island i mitten av mars på en 5-dagars resa. Vi bodde på ett bra medelklasshotell mitt i Reykjavik med utsikt över hamnen.

Vi hyrde bil i två dagar. Första bilresan gick till Blå Lagunen. Där var vi i flera timmar, kändes konstigt att bada i ”ljusblå mjölk” som var 35-39 grader varm när det i luften bara var någon plusgrad. Vi simmade runt när vi hade smort in oss med den grå leran. När man ville vila tog man sin badrock och satte sig inne och fikade och käkade något.

Den andra bildagen åkte vi till Gullfossen, ett häftigt vattenfall.

Naturen är mycket speciell med månlandskap, varma källor, höga alptoppar, vattenfall m.m. Vi såg förstås många Islandshästar. Maten var väldigt god men dyr, som allt annat också var.

Något som man inte skall missa är Museum Saga där man får ta del av Islands historia på ett annorlunda sätt. Museet ligger vackert på en höjd i Reykjavik. Vi tyckte att isländskan var svår att förstå men de flesta kunde bra engelska eller ”skandinaviska”( I skolan är danska deras andra språk) Island är helt klart värt ett besök!

/Detta inlägg kommer från SynnöveBlog Image

¨¨

2 svar på ”Island”

Tack syrran för detta upplysande inlägg om Island – verkar mycket annorlunda och intressant, vi får nog åka dit någon gång. Kram

Hej Synnöve,
Jag har också varit på Island och badat i den blåa lagunen, underbart. Häftigt land, men det var mörkt och kallt när vi var där. Häftiga uteställen!!!
Vi åt mycket lamm och det är kanske inte just min favorit….
Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics