Kategorier
Resor

Zadar – och Ryan Air

Blev glad när jag idag såg att DNs reporter Annika Goldhammer skriver om ”Himmelska Zadar”, länk till det reportaget. Eftersom vi ska resa dit snart, se mitt tidigare inlägg, var det trevligt att få lite mer tips om resmålet.

En annan DN-reporter – Ove Säverman – beskriver här också ett ganska vanligt problem med Ryan Air – nämligen att det är näst intill omöjligt att ändra och rätta till om man t ex råkar skriva in fel passnummer, fel utgångsdatum för passet etc. när man bokar via nätet. Det finns alltså ingen möjlighet att från deras egen hemsida korrigera sådana här uppgifter! – Helt otroligt! Där framgår att det bara går att ändra genom att ringa speciella telefonnummer, dessutom funkar det tydligen inte att nå dessa telefonnummer under helgerna, ej heller finns något telefonnummer till Skavsta flygplats.

När denne reporter till slut inför avfärden (han blev dock tvungen att köpa en ny biljett) på Skavsta flygplats letar efter Ryanair upplystes han om att de inte har någon representant på Skavsta….När han beskrev vad som hänt för den påtagligt serviceintriktade damen säger hon att han lätt hade kunnat ändra passnumret där i servicecentret, öppet 03.30-22.00, telefon växel 0155-280400.
Konstigt att de inte kan upplysa om detta på hemsidan….

Har själv råkat ut för detta att jag skrev fel vad gäller ngn liten detalj i passuppgifterna men jag var ute i tid så jag ringde en vardag på det internationella telefonnumret för 25:-/minuten och fick det ändrat.
Så alla ni som åker med Ryan Air: Kom ihåg ovanstående telefonnummer till servicecentret, det underlättar mycket!

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

10 svar på ”Zadar – och Ryan Air”

Nix, det var ett utlandsnummer som då var det enda telenr som stod på deras hemsida att man skulle ringa om man hade problem (är osäker om så fortfarande är fallet). Det numret jag noterat ovan är ju ett riktnr inom Sverige, till Ryan Airs servicecenter, så det kostar förstås som ett ”ordinärt telefonsamtal” inom Sverige. /Berit

Jättekonstig fråga kanske, men tror du att man kan ha någon glädje av detta numret även om flygningen i fråga inte är från Skavsta utan från Göteborg-Säve? På Säves hemsida säger de uttryckligen att jag måste ta ringa Ryanairs hopplösa betalnummer för att komma i kontakt med dem… Och det är ju lite svårt såhär på kvällskvisten som vi alla vet…

Jättetack för telefonnumret! Resebyrå stavade fel ett namn jag återgick till dem och bad att ändra namnet men de tyckte att det behövs inte. Nu har jag använt telefonnumret och fixat det. Kram

Oj då, vad jobbigt! – men skönt att höra att min info kunde rädda dig!… och jättekul att du tackar på detta vis!! Då blir det väl ingen mer resa med Ryan Air då kan jag tänka mig!?

Stort tack för den kommentaren, kul att du uppskattar min blogg!
Verkar som jag måste gå med i res.se också, bra forum om resor som jag själv ej upptäckt förrän jag fick denna kommentar, så det var ju jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics