Kategorier
Barnbarn

Junibacken var jätteroligt!


Besökte lekmuséet ”Junibacken” (www.junibacken.se) igår med vårt snart 3-åriga barnbarn. En vanlig missuppfattning om Junibacken är att man bara kan vara där på sommaren, men så är det inte alls eftersom alla aktiviteter sker inomhus. Tvärtom var det perfekt att vara här och leka en dag som denna (när det var 16 grader kallt ute). Många roliga saker finns här för både små och större barn; Sagotorget där man hittar Alfons Åbergs hus, Trazans djungelkoja, muminmammas kök mm. Överallt finns det möjligheter att leka, klättra, åka rutschkana, hoppa runt och bara ha kul! Flera gånger om dagen visas teaterföreställningen Pippi Långstrump, (pågår i 25 minuter) – det var det allra roligaste tyckte Ella. Sångstunder har de också vid Pippihuset.
Just nu pågår Lennart Hellsings utställning ”en annorlunda värld” i form av lekfulla miljöer och teaterföreställningar från hans fantasifulla böcker (se fotot ovan)!

Sagotåget som avgår kontinuerligt under hela dagen var mysigt att uppleva även för oss vuxna. Det är Astrids Lindgrens välkända stämma som guidar dig på resan genom de underbara sagor som hon skapat (Madicken, Ronja, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket). Med fantastiskt fint gjorda miljöer, musiken, ljudet under sagotågets gång – blev det en fin upplevelse för oss alla. Men när den största råttan vi någonsin sett befann sig framför oss sa Ella att hon inte ville vara där längre…….Just det var läskigt! (tyckte själv den råttan var enormt stor och verklighetstrogen) – men det gick över snabbt för henne. Har sett att de även har barnrytmik här på Junibacken, både för småbebisar 0-12 månader och lite större barn 1-3 år. TIPS: Ta med er DN-kort om ni har ett sådant, alla går då in för halva priset!

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics