Kategorier
Resor

Kefalonia är en av mina favoritöar i Grekland!

Det finns så många fina öar i Grekland, själv har jag varit på ett 15-tal av dem. Men Kefalonia hör definitivt till en av de vackraste!

Bästa sättet att se denna ö är genom att hyra bil. Åk runt på denna ö och upplev den speciella naturen, de små pittoreska byarna och vackra stränderna!
Vill man inte hyra bil går det även lokalbussar till de större byarna och stränderna.

Argostoli är öns huvudort. På morgonen kan du gå ner till hamnen och då få se de fina havssköldpaddorna. Fiskarna kastade ut renset efter sin fångst till dessa härliga sköldpaddor.

Myrtos!
Norr om Argostoli ligger denna läckra strand – Myrtos! En av de vackraste stränder jag sett i Greklands övärld! Ta dig ner hit på den slingriga vägen och njut här en stund.
När vi var där var vi i princip ensamma på denna strand, men förstått att det kan vara väldigt mycket folk här under högsäsong.
Myrtos ligger 8 km söder om Assos, nedanför byn Divarata.

Det finns flera genuina byar på denna ö. Den lilla byn Assos som ligger på vägen upp till Fiskardo ska vara helt fantastisk men vägen dit var tydligen lite jobbig… (enl. Ann, se kommentaren nedan).

En annan otroligt vacker kustväg ligger söder om byn Agia Efthimia, för att komma
dit ska du ta av vid den underjordiska sjön Melissani.

Fiskardo är också en mycket pittoresk by som ligger norr om öns huvudort Argostoli.
Mycket av Kefalonia förstördes efter en jordbävning på 1950-talet men dessa byar har kvar sin äldre bebyggelse. I Fiskardo finns det gott om trevliga små utetavernor och butiker. När vi var här fanns det också en stor keramikfabrik/butik som sålde väldigt mycket fint i keramik – krukor, skålar och sådana saker.
Tycker du om att vandra hittar du fina vandringsleder här i närheten.
Fritidsresor har charterresor till denna lilla by.

Bra info om platser du inte bör missa http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20090525/8-hojdpunkter-pa-kefalonia

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Ett svar på ”Kefalonia är en av mina favoritöar i Grekland!”

Oj, vad jag längtar tillbaka till Kefalonien när jag ser dina bilder, det är ungefär samma bilder som vi tog när vi var där för 2år sedan snart.
Jag håller med dig, vilken ö!
Där fann man verkligen stillheten och närheten till en underbar natur, mycket vackert var det. Många mysiga byar och som du säger är det en perfekt ö att bila omkring på. Det är ett måste att ta bilen och se sig omkring. Vi hittade en liten by Assos på vägen upp till Fiskardo. Den var helt fantastisk men vilken väg dit!!!!
Havssköldpaddor kunde man få se inne i Argostoli på morgonen när fiskarna hade varit ute och tagit upp sin fångst. Då kastade de renset till sköldpaddorna och jag hade ingen aning om att de var så stora och mysiga.
Helt klart vår bästa tripp till Greklands övärld.
Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics