Kategorier
Resor

Havsdopp i Falkenberg!


Härligt att man har vänner även på Västkusten så man har anledning att åka dit!

Våra ”gamla” (vi har känt varandra i 40 år…….!) goa vänner Lena o Janne finns i mysiga Falkenberg – en riktig sommarstad! Men inte trodde vi att vi skulle kunna bada i havet så här tidigt, i början av juni. Tog oss till Långasands sköna sanddynor och gick…och gick… mycket långgrunt här men jättefin botten. Vattnet kändes varmt i denna vik, ca 18-19 grader tror jag, såå skönt!

Detta lilla vattenkraftverk – Boberg – ligger vackert i prunkande grönska. Kraftverket uppfördes 1928 och byggdes om 1961. Det är beläget vid Suseån sydväst om Heberg.

En finare (eller större!) rodedendron har jag sällan skådat…. Lena o Janne har en mycket vacker och lummig trädgård. Där kunde vi även njuta av denna läckra rodedendron-buske som blommade för fullt när vi var där.
Vill ni besöka denna del av Sverige i sommar och ha nära till Falkenberg (och Gekås i Ullared…) kan jag tipsa om mysiga Grimsholmen B&B (som jag gjort ett inlägg om tidigare) titta här https://www.desires.se/#post95

…och på hemvägen stannade vi till och åt strömming i idylliska Trosa – en av ostkustens pärlor!

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Ett svar på ”Havsdopp i Falkenberg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics