Kategorier
Resor

2 veckor i Thailand, med barn!

Gästskribent: Lisa (i Thailand med maken Magnus och barnen Ella och Elias) Vecka 1
Vi valde att boka vårt flyg via Apollo som just denna period hade billigast direktflyg till Phuket, skönt att slippa mellanlandningar. Novair var flygbolaget som flög och hade bra flygtider, service, och filmunderhållning för hela familjen i nästan 11 timmars flygtid.

Vi bokade egen transfer från Phuket Airport med ett företag i Thailand som hette;Tropical Life Holiday och har mail adress; phuketlink@yahoo.com. Det var en ganska stor prisskillnad då hotellet (VING)skulle ha 1800 SEK för att åka 2.8 mil!!
Vi betalade bara 250 SEK för en minibuss som stod och väntade med en skylt med vårt namn på vid flygplatsen. Vi betalade via Paypal hemma i Sverige och visade endast vår voucher.

Sunwing Bangtao Beach ****
Vi startade vår semester med att bo på ett Sunwing hotell som är mycket tillrättalagt för barnfamiljer med 8 pooler, shower, flera restauranger och barer. Det fanns även Minimarket och miniland där barnen kan leka om de ej badar. Även Play & Chat-rum för äldre barn.

Gym och Sats-klasser finns för de som gillar att träna under sin ledighet. Läkarmottagning finns på området om någon skulle bli sjuk under resan.
Barnen äter gratis buffemat, mycket populärt bland barnen.

Bangtao Beach ligger precis vid resorten och är hela 8 km lång.

Massage går att boka vid hotellet för 300 BAHT för 1 timme, olja eller Thai massage – dock är båda rätt hårda.

Läs mer på http://www.ving.se/thailand/bangtao-bay

Shopping
Det finns små strandbodar längst stranden som säljer, bikini, saronger samt linnen etc.

Vi åkte en dag då det var mulet och shoppade i Patong och Jung Ceylon som är ett stort shoppingcenter (jungceylon.com). Ett stort utbud av det mesta, här säljs såväl billiga kläder som dyra märkeskläder, även många populära matställen som Mc Donalds och Subway. En bio finns om man blir sugen på film – SF Cinema på översta våningen.

Utanför Phuket Town ligger Central Festival som är ett ännu större shoppingcenter där det går att köpa hemelektronik, möbler och livsmedel.

Kvällsmarknad
Varje lördag och söndag från 17.00 är det kvällsmarknad i Phuket Town. Där finns allt du kan tänka dig. Marknaden är jättestor och väldigt populär både bland turister och thailändare, glöm ej att pruta.

Vecka 2
2:a veckan åkte vi till KATA och bodde på ett helt fantastiskt mysigt hotellwww.katacountryhouse.com.

Hotellets läge gjorde att det kändes som att bo mitt i djungeln.
Vi hade bokat ett superiorrum med en extra säng för vår minsta sov i vår säng. Möjligheten att boka en bungalow finns och känslan blir då säkerligen förstärkt med lite extra djungel/country. Hotellet har 2 pooler som är delade i barn/vuxenpool, 1 restaurang som serverar makalöst god mat samt 1 bar med goda drinkar och snacks.

En nackdel med detta hotell
I Kata har Club Med tagit över större delen av stan, deras mur runt hotellet är säkerligen 2-3 km lång, vilket gör att det tar 10-15 minuter att gå till stranden i Kata. Men stranden är lång och härlig och barnvänlig – eftersom det inte är lika höga vågor och inte lika strömt som i Karon.

En bra Suschi restaurang i Kata tyckte vi var MALI

En av de stora turistattraktionerna i Karon/Kata är Dinoparken. En supercool minigolfbana med tema ”djungel-dinosaurier”!
En av de häftigaste minigolfanor vi spelat på! Det finns även en restaurang Dinoparken. Läs mer http://www.dinopark.com

Bil
Vi hyrde en bil med chaufför en halvdag för 300 SEK som körde oss till Karon Utsiktsplats (som förr kallades Kata Utsiktsplatsl).

Detta är en av de mest välbesökta platserna i Phuket. Härifrån är det möjligt att ta in utsikten över Kata Noi, Kata Yai och Karon stränder. Ligger mellan Nai Harn och Kata Noi stränder.

En annan fantastisk utsikt är själva udden Prom Thep Cape, som är en superfin utsiktsplats där vi kunde se alla stränder och bukter.

Efter att vi njutit av skön utsikt, väntade en helt underbar strand som heter Nai Harn. Ii. Ena änden rinner en liten ström med svalt sötvatten ut från en lagun.

Utflykter
Vi valde att åka till Coral Island med en speed boat, det finns olika aktiviteter att välja – Sea Walking/Scuba Diving/ Banana Boat eller Parasailing.

I priset ingår transfer från hotellet, båtresa, mask och snorkel, flytväst,snacks och frukt samt livförsäkring. Fin ö, men alldeles för mycket folk!

Det finns även liknande resor till flera öar tex Raya Island – läs på http://www.nikornmarinetours.com/

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Ett svar på ”2 veckor i Thailand, med barn!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics