Kategorier
Resor

Indien

Indiens Juvel

Ja, så hette resan vi bokade med DTF Travel och DaGama Travel, lite fundersamma var vi hur detta skulle bli, en resa på 9 dagar bort till ett land vi aldrig tidigare funderat så mycket över som semester tips.

Själv är jag rätt fundersam när jag ska ut på så långa resor, det här med att flyga så många timmar är för mig rätt jobbigt, framför allt innan jag sitter på planet och väl har landat.

Många ”goda” tips fick jag inför den stundande resan både vad som gällde hur landet och dess invånare var och hur ”sjuka” vi kunde bli. Så visst var det spännande att anträda denna, som vi förstod strapatsrika men även upplevelserika resa i mars månad.

Allt gick bra ner och väl framme mötte vår guide Tobias och hans inhemska guide K-K (kallades han), med chaufför, assistent och buss som vi skulle ha under vår vistelse i Indien.

Vi landade tidigt Indisk tid, inte mycket sovit och blev abrupt väckta av den indiska atmosfären och livet på gatorna.

Kastades nästan bokstavligt oss in i livet direkt, besök i tempel, cykelrisckshaw bland kvarteren i gamla Dehli, bara det en upplevelse. Folk överallt tillsammans med kor som gick som de ville, bilar som tutade och bara körde på, konstigt nog hände inga olyckor på hela resan, som vi såg i alla fall.Bilder

Bilder från Pushkar, vimlet i basarena och lugnet vid den heliga sjön.

Måste bara nämna att dagen därpå fick vi verkligen upp i ottan för att anträda tågen till Ajmer, en upplevelse som hette duga. Visst det var inte så fullt på tågen som vi är vana att se på Tv men att stå i dörren och se både den vackra och något mindre vackra natur susa förbi var en enorm frihets känsla. Tid tog det men det var det värt.

Alla dagar som vi var iväg var en sådan upplevelse av både inre och yttre känslostormar, som är svårt att beskriva, men jag förstår dina känslor, Berit, när ni var i Afrika, det måste vara något liknande.

Framför allt när vi steg in genom portarna vid TajMahl, då trodde vi att vi kommit in sagans värld, templet tycktes sväva omkring på himlen framför oss, ja, känslan var ofattbar och det riktigt knottrade sig på huden.

Jag vill med denna ”korta” beskrivning av vår resa varmt rekommendera att resa till Indien, för att uppleva detta vänliga och hjälpsamma folk och deras kultur, vara mer tacksamma för hur vi själva har det här i Sverige.

Ann Jonasson

Ett svar på ”Indien”

Så glad jag blev när jag kollade min blogg idag! Tack så jättemycket Ann och Thord för den mycket intressanta och trevliga reseberättelsen från Indien! Man blir verkligen sugen på Indien, vi kommer absolut åka dit någon gång! Nu måste jag iväg på körträning inför konserten idag. Kram/Berit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics