Foto: Utsikt från vårt hotellrum

Rigas gamla stad
Flög till Riga, vi hade bonuspoäng att nyttja. Bodde intill gamla stan som var väldigt fin, många små mysiga restauranger, caféer och gränder att strosa runt i. Just denna helg var det också en speciell festival här så det var musik överallt, gatumusikanter, poporkestrar, konserter etc – trevligt!

Jättegod (och fint upplagd) mat åt vi på de restauranger vi besökte, absoluta favoriten blev restaurangen ”Domini Canes” (rankad som nr 4 på Trip Advisor).

Här satt vi på deras uteservering och åt en vällagad, god och prisvärd måltid i trevlig miljö! Restaurangen ligger vid St Peterskyrkan i gamla stan.

http://www.tripadvisor.se/RuleBasedPopunder?Rule=238&fromServlet=Restaurant_Review&geo=274967&onclick=1Majori…

Speciellt om ni befinner er i Riga under sommartid vill jag rekommendera att åka till Jurmalaområdet, ta tåget till Majori (ca 30 min) och ni finner en jättesöt gammal ”kurortsstad” med vackra gamla trähus, trevlig affärsgata och långgrund fin sandstrand på gångavstånd.
Stranden i Majori…
Vi badade inte här men stranden såg ganska fin ut!

En flodtur i Riga hann vi också med, åkte med en kopia av båten ”Darling”.
Båten som används som rundtursbåt här – är 102 år gammal och har tidigare ägts av Björn Ulvaeus. Trevligt att färdas i denna båt, men inte så mycket att se under båtturen, tyckte vi.
(Det enda negativa vi upplevde i Riga var att vi utsattes för ficktjuveri-försök. Men Kenth märkte att någon försökte dra upp blixtlåset i ryggsäcken, vände sig om och tog tag i tjejens arm. Hade heller inget speciellt av värde där, lite förberedda är vi alltid…)

Hittade en bra sida med många fler tips om Riga här: http://www.svd.se/resor/lasarguider/passa-pa-att-ga-vilse-i-riga_18522.svd

Några hotell:
Hotell Edvards
trevligt familjeägt hotell som ligger bra till nära den gamla stadskärnan – 3 kvarter från muséer, restauranger, affärer, flera parker, mm. Ligger i en
1800-talsbyggnad som renoverades 2008.
Hotell Metropol.
Rigas äldsta hotell – ligger perfekt i gamla stan. Ska vara ett mysigt hotell med bra frukostbuffé. Enda nackdelen sägs vara att utsikten är mot en bakgård!
Radisson Blu Elizabete
4-stjärnigt högt rankat hotell (på http://www.trivago.se)