Kategorier
Resor

Weekend i Riga

Foto: Utsikt från vårt hotellrum

Rigas gamla stad
Flög till Riga, vi hade bonuspoäng att nyttja. Bodde intill gamla stan som var väldigt fin, många små mysiga restauranger, caféer och gränder att strosa runt i. Just denna helg var det också en speciell festival här så det var musik överallt, gatumusikanter, poporkestrar, konserter etc – trevligt!

Jättegod (och fint upplagd) mat åt vi på de restauranger vi besökte, absoluta favoriten blev restaurangen ”Domini Canes” (rankad som nr 4 på Trip Advisor).

Här satt vi på deras uteservering och åt en vällagad, god och prisvärd måltid i trevlig miljö! Restaurangen ligger vid St Peterskyrkan i gamla stan.

Flera mysiga torg i Riga!Majori…

Speciellt om ni befinner er i Riga under sommartid vill jag rekommendera att åka till Jurmalaområdet, ta tåget till Majori (ca 30 min) och ni finner en jättesöt gammal ”kurortsstad” med vackra gamla trähus, trevlig affärsgata och långgrund fin sandstrand på gångavstånd.


Stranden i Majori…
Vi badade inte här men stranden såg fin ut!

En flodtur i Riga hann vi också med, åkte med en kopia av båten ”Darling”.
Båten som används som rundtursbåt här – är 102 år gammal och har tidigare ägts av Björn Ulvaeus. Trevligt att färdas i denna båt, men inte så mycket att se under båtturen, tyckte vi.


(Det enda negativa vi upplevde i Riga var att vi utsattes för ficktjuveri-försök. Men Kenth märkte att någon försökte dra upp blixtlåset i ryggsäcken, vände sig om och tog tag i tjejens arm. Hade heller inget speciellt av värde där, lite förberedda är vi alltid…)

Nedan några 4-stjärniga hotell under 1000-lappen! (Men själv ej bott på något av dem, längesedan jag var här!)

Welton Riverside SPA Hotel
ligger i Rigas historiska stadsdel!

Avalon Hotel & Conferences
ligger i gamla stan, 500 m från Operahuset

Radisson Blue Latvilja Conference & Spa Hotel,
4-stjärnigt högt rankat hotell (på http://www.trivago.se)

Rixwell Old Riga Palace Hotel
ligger på en lugn gata i gamla stan, billigast av dessa nämnda!

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Ett svar på ”Weekend i Riga”

Hej!
Det var fasligt vad ni far! Men vad trevligt det är att bara flyga iväg så där!!!
Synd att man ska behöva uppleva att folk inte kan skilja på ditt och mittsmileytur att Kenth vad med i svängen och hann uppfatta vad som var på gång. Nej, man kan inte ha värdesaker på ryggen de får man allt stoppa innanför istället.
Men det är som sagt kul att få tillfälle att bara göra en liten avstickare mitt ivardagen. Livet blir lite enklare dåsmiley
Kram Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics