Kategorier
Resor

Egypten – Sharm el Sheikh

Vinter/Vårresan förra året gick till Egypten. Vi bodde i Sharm el Sheikh som vi valde framför Hurghada eftersom vi fiick höra att denna stad skulle vara den trevligaste av dessa.
Det var ett ”all inclusive hotel” vi bodde på. Helt OK för en vecka, men det är absolut inget vi föredrar – tycker det är mycket trevligare att själva leta upp och gå ut och äta på olika restauranger, så jag tror inte det blir något mer ”all inclusive” för oss.
Från vårt hotell gick det bussar till en fin strand, besökte också andra stränder som inte ”tillhörde” hotellet. Upptäckte att de flesta – de finaste stränderna tyckte vi i alla fall – var privata eller tillhörde hotellen och då var det enbart hotellgästerna som fick vistas där.
Egypten är rena drömmen för dem som gillar att snorkla och dyka, måste vara underbart att simma runt i ett tropiskt akvarium (själv är jag för feg tyvärr).

För dem som vill passa på att lära sig att dyka finns här förstklassig dykning och ett enormt utbud av kurser, även på hotellen. På vårt hotell var det flera som påbörjade sitt dykarcertifikat i poolen.

Besök gärna Sharm el Maya som är den äldsta delen av Sharm el Sheikh. I ”Old Market”-området finns flera mysiga basargator och här får man verkligen uppleva det egyptiska vardagslivet. I den större och mer turistiska orten Naama Bay ligger mängder av butiker, barer, restauranger, det är också här nattlivet finns.

Denna gång reste vi inte runt lika mycket som vi brukar när vi är utomlands, men det finns naturligtvis massor av intressanta sevärdheter här, tex Kairo och Pyramiderna, flodtur på Nilen etc (det är nog det man allra helst ska göra när man är här). En anledning till att vi inte tog oss runt så mycket var att vi alla 4 i olika omgångar (reste med våra reskompisar Yvonne och Lasse) fick magproblem och då blir det gärna så att man inte beger sig så långt ifrån hotellområdet.
Tycker verkligen att Egypten är värt ett besök. (Och jag vet flera som varit här men som inte alls blivit magsjuka.) Dessutom är det ungefär samma flygtid hit, drygt 5 timmar, som att åka till ngn av Kanarieöarna och då har ju ändå Egypten lite annat att ge.

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics