Kategorier
Resor

På Teneriffa kan man också vandra

Teneriffa anses av många vara den finaste och grönaste av alla Kanarieöarna, med sina skiftande landskap i söder, Teides karga lavalandskap och Orotavadalens grönska i norr.
Vi bodde i Los Gigantes som idag består av tre områden som vuxit ihop. Det var helt OK att bo där, det är nog ändå den lugnaste av alla turistorter som finns på Teneriffa. Tyvärr kunde vi inte bada i havet när vi var där, det var röd flagg hela tiden, tror att det är ganska vanligt i dessa trakter.

Vi promenerade flera gånger till den lilla staden Puerto Santiago som ligger bara några kilometer ifrån Los Gigantes. På vägen dit gick vi genom mysiga villaområden…

Med sin småstadscharm, vackra torg och många trevliga restauranger tyckte vi den staden var lite mysigare och mer genuin. Vad jag sett går det inga charterresor just till denna ort, men det finns mängder av hotell här så det går ju att fixa själv.
För att få se lite mer av ön hyrde vi bil och åkte bl a till:

….Teide


Vulkanen som med sina 3 718 m är Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen på jorden. Vulkanen betraktas som vilande men det är fullt möjligt att den i framtiden kan få nya utbrott. Teide omgärdas av en stor nationalpark.

….Staden Garachico Denna lilla stad ligger på nordvästra Teneriffa och är en idyll med vitkalkade hus, slingrande smågator, vackra kyrkor, vinbodegor, bagerier, konstgallerier, småbutiker och romantiska restauranger. Har sett att det finns charterresor till denna stad (Fritidsresor). På udden El Caletón har man gjort i ordning havsvattenpooler i naturliga saltvattenbassänger mellan de svarta lavablocken. Här finns också vandringsleder som delvis går på gamla åsnestigar.

….Masca
Byn klättrar högt upp på en klippa mellan två dalgångar. Man får ta sig dit på väldigt slingriga vägar med bergen på ena sidan och stup rätt ner på andra sidan. Avfarten till Masca finns i byn Santiago del Teide på nordvästra Teneriffa. Hit kommer busslaster med turister, och vandrare. Men denna by lever bara på dagen – klockan sex tystnar allt och kvällen/natten fylls av grodornas kväkande. Härifrån finns en vandringsled som leder ner till havet, men går man ner bör man nog boka en båt så man slipper gå hela vägen tillbaka. En annan vandring som är populär är att vandra från Santiago del Teide till Masca men detta rekommenderas bara för mycket erfarna vandrare – det ska tydligen vara en väldigt avancerad vandring.

….för barnfamiljerna
finns djurparken Loro Park (här kan man se pingviner, vita tigrar, späckhuggare, delfiner samt shower). Siam Park är ett väldigt fint vattenland (Europas största!) med konstgjord strand -lite Thailandinspirerat. Eller åk gratisbuss till vattenlandet Aqualand Costa Adeje (vattenrutschkanor, barnpooler och delfinarium).

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics