Kategorier
Resor

Weekend i London

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021bästLondon-020.jpg

London över en weekend var mycket trevligt!
Att komma ifrån ett vintrigt och snöigt Stockholm till London i februari var lite speciellt, här var det gröna gräsmattor och lite blommor, vi fick se solen någon dag, det var ca 6 plusgrader och lite mer vårstämning. Det var inte första gången vi besökte London så de ”vanligaste” turistattraktionerna hade vi redan upplevt.

Funderar ni på att fira nyår i London, hittar ni mina tips i direktlänken!

Ta sig fram i London…
Vi brukar mestadels promenera men vill du nyttja kommunala kommunikationer blir det billigast att köpa ett Visit Oyster card, det kostar ca 3 pund och laddas med valfritt belopp. Kortet räknar själv ut taxor mellan stationer och zoner. Vill du slippa köer och kunna nyttja det direkt när du kommer till London – kan du köpa detta kort i förväg via www.visitbritain.com. Du bestämmer själv vilken summa kortet ska
laddas med, får det hemskickat och kan gå direkt till tunnelbanan när du
anländer. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021BusshusSynn2018rev.jpg

Ett annat bra sätt att se London är via hop on/off bussarna, de stannar vid de flesta turistattraktionerna. På bussarna går det också att köpa entrébiljetter till andra sevärdheter som t ex Madame Tussauds. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Londonbigbenbron.jpg


Att göra… Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Högvaktenflerarev2018.jpg

”London Eye” promenerade vi till. Det ligger snett mitt emot parlamentet och Big Ben. Med sina 135 meter är detta världens högsta pariserhjul. Det består av sextio kabiner (med högst 25 personer i varje) och turen tar ca 30 minuter, vid god sikt ska man kunna se upp till 4 mil. Men när vi kom fram var det så enormt långa köer (och kallt ute just den dagen) att vi inte kände för att köa så länge för att uppleva detta.
det bästa sättet att slippa köa här är att förhandsköpa biljetter till 1:a turen som går kl 10.00 och varar i en halvtimme. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021eyefrandrasidan.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Londonluftennära.jpg

The OXO-tower är ett annat tips jag fått (adress: Bargehouse Street, South Bank, SE1 9PH). Om man inte vill trängas med andra turister i London Eye men ändå vill beskåda London lite från ovan ska man ta hissen till högsta våningen i OXO-tower, fantastisk utsikt därifrån och på sommaren är även takterassen öppen.
– Trevligt hus med det lilla galleriet i bottenvåningen, små hantverks- och designbutiker på första och andra våningen, och restaurang högst upp där maten sägs vara ljuvlig.

The Shard är Londons högsta byggnad (färdig 2013). Den har 73 våningar, och har nog blivit mest känd för den hisnande topputsiktsplatsen med öppet tak. Men fantastisk vy får du även från restaurangen som ligger några våningar ned (och betydligt billigare)!

Ett annat trevligt nöje är att ta sig till Maltby Street Market, söder om Themsen. Under viktorianska järnvägsspår hittar du bagerier, delikatessmat och många restauranger och kafeer.

Big Ben Den vackra gotiska byggnaden finns på Unescos världsarvslista och är ett av Londons mest kända landmärken. Byggnaden har mer än 1000 rum.

Inte så långt ifrån London Eye ligger Sealife Aquarium. (Gå över Westminster Bridge från Big Ben och The Houses of Parliament.) http://www.visitsealife.com/london/

Är du här under sommaren rekommenderas en båttur på Themsen till Hampton Court Palace! (Hampton Court är ett av de kungliga slotten i närheten av London. Här härjade Henrik VIII, som konfiskerade slottet från kardinal Woolsey när denne hamnade i onåd.) Om man köper en enkel biljett så kan man stanna och se palatset, sedan ta tåget tillbaka. Denna båttur tar flera timmar längs Themsen – med vackra palats, fiskande hägrar, fina kanalbåtar och annat intressant.
(Men det kan ta väldigt lång tid om man har otur och strömmarna inte är på sin bästa sida……) Hampton Court kan du även ta dig till med tåg, buss, tunnelbana eller bil.
Läs här http://www.hrp.org.uk/HamptonCourtPalace/planyourvisit/gettingthere

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Båtarblåhus.jpg

För musikälskare! Det här är det idealiska sättet att upptäcka Londons rockmusikhistoria. Välj antingen förmiddags- eller eftermiddagsturen eller boka båda två om du vill ha en uttömmande rockmusikrundtur i London. De här rundturerna för små grupper (högst 16 personer) täcker allting från rock ’n’ roll-platser i bohemiska Soho till stadsdelarna Camden Town, Hampstead Village, Hampstead Heath, Muswell Hill, Archway och Islington i norra London.

Det nyöppnade Nöjesimperiet The Ned – inrett i läcker 20-talsstil – består av nio våningar med restauranger, barer, hotell, gym och spa.

Området Notting Hill och Portobello Road är mysiga gatukvarter som vimlar av antikvitetsaffärer, marknadsstånd med försäljning av färskt bröd, skaldjurs- och fiskdelikatesser, grönsaker, blommor (anemoner t ex). …och som synes på fotona nedan var detta en riktigt fin och solig dag!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Husflerasist2017.jpg

Många speciella butiker här, t ex denna som var proppfull med gamla symaskiner! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Symaskiner.jpg

Det lagades också mat, t ex denna enorma wokgryta… Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021MatTuwe.jpg

Covent Garden’s marknadshall är EJ någon turistfälla!
I detta område ligger många mysiga restauranger, cafeer, små butiker och annat. T ex hittar du här ”Jamie Oliver’s Italian” och ”Ellas Bakehouse” (bredvid affären Whistles).
Den stora marknadshallen anses av somliga vara en turistfälla, men vi tyckte det var trevligt att gå runt bland alla hantverksstånd och även titta på de gatukonstnärer och artister som uppträdde där. En av dem var en kvinna som sjöng ”Vinceron” med verklig inlevelse, otroligt bra!

Att gå på teater eller någon musikal hör till när man är i London. Vi förbokade biljetter till rockmusikalen ”We will rock you”. Jag bokade biljetterna via www.ticketmaster.co.uk vilket var väldigt bra för då kunde vi skriva ut biljetterna i förväg och ta med oss. Annars brukar man få hämta ut biljetterna någonstans i London. Här är en annan sida där man kan boka biljetter: http://www.londonmusikaler.se
Själva teatern – Dominion Theatre – var en mysig gammal teater, och platserna vi förbeställt var toppen, satt på Circle – rad C – vilket var perfekt, hade bra överblick över hela scenen och hörde bra.

Afternoon Tea hann vi tyvärr inte med!
Här är en bra sida med många tips! http://www.afternoontea.co.uk/
Även nedanstående har jag hört ska vara bra
varuhuset Harrods ska vara trevligt att inta detta på, ”suveränt gott och påfyllning tills man blir mätt”. Där kan man sitta högst upp och se ut över takåsarna.
– Ett annat bra ställe för afternoon tea ska vara det nyrestaurerade The Wolseley vars art deco-lokal är en av Londons vackraste. Dessutom blir du inte utslängd här om du kommer utan slips och kavaj – detta kan tydligen hända hos den konservative grannen The Ritz.
– Har också hört att Bermondsey street är väldigt populärt för afternnon tea, samt att det även finns många mysiga pubar i det området.
– Varuhuset Fortnum & Mason på Piccadilly ska också vara ett trevligt ställe.

Om du vill titta på blomsterprakt ska du bege dit till Chelsea physic garden som är en av de äldsta botaniska trädgårdarna i landet. Platsen – inklämd mellan Chelsea Embankment och Royal Hospital Road – valdes pga det mildare klimatet i närheten av floden.

Sherlock Holmes Museum på Baker Street 221b är ett litet museum som visar Sherlock Holmes liv och leverne. Här upplever du hans hem i originalskick med många detaljer och gamla minnen.

Temple Church har blivit berömd tack vare filmen Da Vinci-koden. Det är en vacker gotisk kyrka som byggdes år 1185.

3 mil från London – i Leavesden – ligger Warner Bros Studios. Där kan alla
Harry Potter-älskare få uppleva miljön där filmerna verkligen spelades in! Ta t-banan till Euston, sedan tåget till Watford Junction. Därifrån går det bussar till studion. Biljetter hit säljs bara som förköp och det är ju enklast att göra hemifrån.
Här är länken http://tickets.wbstudiotour.co.uk/webstore/shop/ViewItems.aspx?CG=HPTS&C=TIX

Little Venice
Detta område är nog ej så känt, det ligger i Maida Vale vid Regents Canal.
Det är döpt efter efter Venedig för sina vattenvägar och vackra arkitektur.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Venicebäst2018.jpg

Går ej att jämföra med vackra Venedig – förstås! – men ändå värt ett besök för den som vill komma bort från den hektiska innerstan en stund, och andas ut i en mysig och lite annorlunda London-miljö!
Härifrån kan du ta en kanalbåt – eller promenera till Camden.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021LondonVenicebåtar500p.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Venicehusspeglarsig.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Venicehus.jpg

Denna sida har mycket bra information om vad man kan ägna sig åt i London http://www.londoninfo.se/pages/trips.php

Lite mer ovanliga tips på vad man kan göra i London finns här: Things to do in London Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Högvakt1personsnett.jpg

Via Gratis i London får du många suveräna tips http://londonsvenskar.com/att-göra-i-london/gratis-i-london Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021högvaktenLondon-033.jpg


Tips för barnfamiljer…
http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Resmal/Europa/Storbritannien/London/London-med-barn/
http://www.reseguiden.se/reseguider/barnweekend-i-london-5507

B&B och Hotell…
Vi bodde denna gång på hotell St Giles vilket jag INTE vill rekommendera.
Det enda som var bra här var läget. Rummen var pyttesmå, och personalen verkade väldigt stressad, därför ingen bra service.

Det finns en uppsjö av hotell i London, så enklast att googla för att hitta rätt!

Reseguidens tips
på bra 3-stjärniga hotell i centrala London
Premier Inn har flera familjevänliga, centralt belägna hotell www.premierinn.com.
Alhambra Hotel ska vara ett bra 3-stjärnigt hotell (4 av 5 på Trip Advisor).
– Flera nämner Stylotel som ett av de bästa av de 3-stjärniga, det är ett litet familjeägt designhotell – nära Paddington Station. https://www.stylotel.com/
– även Morgan Hotel ska vara OK. http://www.morganhotel.co.uk/index.html
Luna Simone Hotel http://www.lunasimonehotel.com

Några 4-stjärniga
Double Tree By Hilton (0,7 km Power Bridge)
Citizen M ska vara ett fint designat hotell, centralt beläget
Hilton London Kensington
Novotel London City South och Novotel London Paddington 
Park City Grand Plaza Kensington (2 km Hyde Park)
Park Plaza Westminster Bridge 
B & B Belgravia Chict och modernt i ett townhouse i stadsdelen Belgravia,
5 min promenad från Victoria station. Små men trevliga rum.
Blakemore Hyde Park 4-stjärnigt hotell i den fashionabla stadsdelen Bayswater, bara 5 minuters promenad från Hyde Park.
The Ceasar Även detta ligger i en historisk byggnad men med modern interiör och design. Perfekt läge!
The Main House, litet ombonat och mysigt hotell mitt i Notting Hill.

lyxigt boende…
41 Hotel Detta 5-stjärniga hotell hamnade på 15:e plats bland de 25 bästa hotellen i Europa 2011 (Travellers’ Choice”).
Royal Docks Apartments är ett annat lyxigt boende (fast i 4-stjärniga supermoderna lägenheter). De tjusiga lägenheterna ligger med ett fantastiskt läge nära vattnet med utsikt över Londons Docklands. Centrala London 25 min härifrån.

lägenhet…
Griffin House Holiday Apartments, detta lägenhetshotell fick plats nr 1 av 311 boenden av denna typ i London. Här bor du från ca 1.000 SEK per natt.

Restaurangtips…

….Jamie Oliver’s italienska restaurangJamie’s Italian – som ligger vid Canary’s Wharf Unit 17, 2 Churchill Place, Canary Wharf, E145RB.
…..eller hans berömda Fifteen, på 15 Westland Place, ca 600 m från
Old Street rondellen.
…..En annan känd kock…elake kocken Gordon Ramsey har flera restauranger i London, en som ska vara bra är denna sk gastropubThe Narrow” som ligger fantastiskt vackert nere vid Themsen i östra London. Här serveras engelsk ”upp-piffad” husmanskost, dyrare än på en vanlig pub men betydligt billigare än de flesta restauranger.
…..Denna spanska restaurang – ”Gaucho” – ska ha fantastiskt kött!
Du hittar den på Piccadilly, 25 Swallow Street, W1B 4QR, www.gauchorestaurants.co.uk/restaurants/restaurant.php?id=piccadilly
…..Längtar man efter texmex-mat rekommenderas denna vid Trafalgar Square, Texas Embassy Cantina, 1 Cockspur Street, SW1Y 5DL www.texasembassy.com/default.htm
…..På The Dickens Inn på Marble Quay, St. Katherines Way får du förutom en god måltid en fin utsikt över fartygen i Themsen och Tower Bridge, ät gärna Fish’n chips.
….Thaimat – 10 minuters promenad från Dominion Theatre ligger Busaba Eatthai
….Två andra ”exklusivare” restauranger som serverar thaimat i toppklass är ”Benja” på Beak Street (tvärgata till Regent Street). http://www.london-eating.co.uk/28379.htm och ”Eat Thai” på Christopher’s Place (en tvärgata till Oxford Street) http://www.eat-thai.co.uk/
Eller ta en helkväll på Benihana http://www.benihana.co.uk/ – där kockarna showar vid borden!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Sojag2.jpg

….Ett café som är litet och charmigt är Wild & Wood Coffee på New Oxford Street 1. här kan du stanna till för en kopp kaffe under shoppingrundan.
….Puben Pillars of Hercules på Greek Street 7 i Soho har ett stort urval av öl och god mat! Puben ligger i en gammal byggnad som ser ut som ett timmerhus.

Shopping…

BHS (British Home Stores) – ett varuhus på Oxford Street, här kan du köpa presenter till rimliga priser. Har genomgått en ansiktslyftning senaste åren, inte lika flott som Harrods, men bättre för plånboken!
Disney Store
Dorothy Perkins – snygga accessoarer och skor till bra priser
Fortnum & Mason på Piccadilly – Det finaste matvaruhuset i stan med kungligheter som kunder. Perfekt för afternoon tee, och sägs ha stans bästa glass! Ligger i en vacker byggnad från 1707 med mycket sofistikerad inredning.
Hamleys – leksaksvaruhuset i sju våningar!
House of Frazer – lyxiga och exklusiva märkeskläder som DKNY, Cath Kidson, Ted Baker
Primark – här kan du shoppa till riktigt låga priser (högvis med barn-, dam- och herrkläder – alltid mycket folk!)
Miss Selfridges – liknande Top Shop, och lika billigt
New Look – skor till låga priser (som på Din sko)
Top Shop och Top Man – den största och
bästa av dem ligger på Oxford Circle

Urban Outfitter
– kända och okända klädmärken, retro inredningsprylar på 7 våningar, samt ett Brasserie och Bistro med panoramavy över West End.
Liberty – på Regent Street i shoppingdistriktet West End.
En smakfullt utsmyckad byggnad, mest känt för sin design- och inredningsavdelning.

Fler shoppingtips – http://www.ilovelondon.se/london_shopping.asp

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Londonutsiktfrhotellb2.jpg

Ett gigantiskt shoppingcenter…
Westfield Stratford City – är ett av Europas största urbana shoppingcenter, som öppnat i Stratford. I detta jättekomplex finns förutom 250 butiker och 70 matställen också Storbritanniens största kasino. (t-banan Central Line från Oxford Street tar dig dit på en halvtimme – eller välj snabbtåget)

Mitt inlägg om NYÅR i London hittar du här Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Pub.jpg


London är en väldigt trevlig stad, hit kan man åka många gånger!

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

6 svar på ”Weekend i London”

Hej Nina!
Tack så jättemycket för den kommentaren! Det glädjer mig verkligen att jag kan bidra med sådant som andra resenärer har nytta av. En anledning till att jag har denna
reseblogg är just det att jag önskar att andra resenärer får lika positiva upplevelser av sina resor som jag (som älskar att resa och fota) TACK!/Berit

Stort tack för en fantastiskt bra sida med massor av bra tips samlade!
Vi (fyra vuxna och två barn) kommer använda fler av dem när vi reser till
London för att fira nyår där. // Nina

det är kul att resa med sina barn!
Vi gjorde ju det till London en långhelg och det var fantastiskt….
Shopping och fotboll m.m helt toppen att vandra omkring och njuta av denna atmosfärd som är i London är helt underbart. Tiden rinner bara iväg alldeles för fort. Fotbollsmatchen var ju bara det en upplevelse som inte går av för hackor, vilken stämmning och vad folk det var!
London eye var inget för mig men för de andra och tur med vädret hade de också så de såg långt och häftigt var det visst, jag strosade längs themsens kaj med sonen och hans flickvän lugnt och fridfullt.
London kan besökas många gånger

Ja det vore kul att åka med sin dotter på shoppingresa någon gång……..
Men något Afternoon Tea på svenska Grand Hotell är jag inte intresserad av, detta är ju så speciellt och typiskt just för britterna – så det var deras kända afternoon tea jag ville avnjuta!

Så mysigt det ser ut! Rena våren jämfört med snö storm och 25 minus. Önskar jag hade varit med. Vi får åka på egen shopping resa någon annan ggr.
Afternoon Tea kan du avnjuta på Grang Hotell om du vill… :=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics