Kategorier
Resor

Azorerna – för naturälskare och golfare!


Att komma till Azorerna kan ibland kännas som att komma tillbaka till en svunnen tid, här kunde man på landsbygden möta bönder som levererade mjölken på detta sätt…

……………………………………………………..
URSÄKTA Bildkvaliteten på dessa foton!
Samtliga är inskannade från papperskopior!
…………………………………………………….


Azorerna är för dig som uppskattar orörd natur, vackra växter och sköna vyer.
Samtidigt finns även en del för de mer aktiva, som t ex delfin- och valsafari,
havsfiske, vandring, dykning och många golfbanor. Vi bestämde oss för att hyra bil för att se mer av denna ö, så vi letade upp en hyrbilsfirma på plats i Ponta Delgada.

Något man absolut inte bör missa är tvillingsjöarna ”Sete Cidades”. Det är två kratersjöar (Lagoa Azul och Lagoa Verde) som ligger precis bredvid varandra, den ena är grön och den andra är blå, detta säger de beror på att himlen speglas i den ena och skogen i den andra. Tyvärr var det inte klart väder när vi var där utan väldigt disigt och molnigt men det var ändå fantastiskt vackert med hortensiorna, sjöarna, bergen och havet bakom.

Skön vandring utmed sjön Lagoa Verde

Caldeiras vattenfall med tropisk grönska och bad i 35-gradigt vatten!

Flera vandringar i vacker miljö blev det….

 

Annat att uppleva…

Furnas är en liten stad som många turister besöker mest pga den vulkaniska aktiviteten där, tror jag. Vi tyckte inte det var SÅ speciellt. Staden ligger vid sjön Lagoa das Furnas med heta källor och bubblande vattenhål. På vissa ställen är cementrör nerstuckna i marken, dessa används för att laga mat, man sänker ner maten och låter den koka i ångorna från underjorden.
I Furnas finns även Ungdomens källa, den ser inte mycket ut för världen utan är en pöl med lerigt järnrikt vatten, men det sägs att ett dopp här kan göra underverk för hälsan. Och det skadar väl inte att prova…..

Europas enda teodling finns på Sao Miguel. Här kan du gå guidade rundturer och se hur teet framställs. Du får följa teet från buske till påse, och nästan allt görs för hand. I butiken som hör till plantagen kan du förstås provsmaka och köpa te.

På Azorerna badar man oftast vid havsvattenanläggningar, finns både små anläggningar med bara en havspool och större. De är oftast väldigt fina och välordnade.

Nordeste var en mysig liten stad, där stannade vi och strosade runt ett tag.

Vi gjorde också ett stopp vid vattenfallet Brudslöjan, som låg i detta
bedårande miniatyrlandskap!

Hortensior växer överallt på Azorerna, stora buskar med blå, rosa eller vita blommor. Bönderna inhägnar sina ägor med hjälp av dessa vackra hortensiahäckar.

Det finns många restauranger i Ponta Delgada men en nackdel var att det var svårt att hitta någon taverna med uteservering. Synd tyckte vi för det är ju lite av nöjet när man är utomlands – att också kunna njuta av de ljumma kvällarna på det sättet. Möjligt att det är annorlunda nu, det var många år sedan vi var där…….

Om man inte vill åka hit med charter kan man förstås även åka reguljärflyg. Många flygbolag reser till Azorerna, kostar ca 4.500-5.000 kr. Vill man hyra lägenhet/hus i den azoriska övärlden är detta en bra sida att leta på: www.casasacorianas.com
Bra guide om Azorerna är denna: http://www.azorerna.net/

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

2 svar på ”Azorerna – för naturälskare och golfare!”

underbara bilder och man längtar verkligen till värmen och solen när man ser detta!
Just nu så känns våren rätt avlägsen fast det varit en underbar helg med mycket sol men fortfarande kallt. Då är det trevligt att se dina vackra bilder från era sagolika resor som ni gjort och längta bort en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics