Kategorier
Resor

Vackra Skopelos

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Grändvattnetsista500p1.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Kyrkklockorna500pvridna.jpg

Skopelos – en skönhet!
Efter alla grekiska öar jag besökt (17) har jag nu fått en ny favoritö – Skopelos!
Jag har aldrig tidigare fotat så mycket i Grekland, men här kunde jag bara inte låta bli! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Glossaträdstrand.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Grändblommormånga500p2017.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Fruktträdgränd500p2017-1.jpg


Vackra vyer…

Dessa vyer kan man uppleva om man tar vägen upp till vänster precis innan byn Agnontas och går ett par kilometer utmed havet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020turkostvattenpinjeträd1.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020turkostvattenbredare500p1.jpg

För att uppleva alla dessa vackra platser är det bäst att hyra bil eller moped, man kan också åka buss om man föredrar det.


Skopelos stad

I denna idylliska och genuint grekiska lilla stad bodde vi!
….Myllrande trånga gränder och de typiskt grekiska vackra vitkalkakade husen med målade fönsterluckor, och prunkande bouganvillas utmed väggarna! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Kenthigränd500psist.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Katterna500p-1.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Skophamnbåtar2017.jpg

Castro
heter den mysigaste delen av staden, restaurangen/baren Ouzeria Anatoli ligger vackert högst upp med bedårande utsikt över havet och byn (foton nedan)!
Tyvärr öppnades denna först i juni.  Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Castroutsikt500p2017.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Castro500p2017.jpg


Fler restaurangtips i Skopelos stad  Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Skoprestträd2.jpg
Peparithos (ligger inne i en trädgård, högt upp i byn), Ouzeria Gorgones (liten gullig taverna, de små borden är placerade i trappan i gränden), Englezos (längs hamnpromenaden), även Skopelos äldsta taverna (från 1928) Ta Kimata O Angelos.


Stränder

Första stranden vi besökte var Stafylos. Att Skopelos har ovanligt klart, fantastiskt fint turkosblått vatten fick vi verkligen uppleva här! Väldigt vackert i dessa omgivningar.

Kastani beach är känd från Mamma Mia-filmen, det var på bryggorna vid denna strand de dansade. Numera är det inga bryggor här, Skopelos hade som krav att allt skulle återställas till sitt ursprungliga skick när filminspelningen var klar. Mycket härlig strand, en av de bästa på ön! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020bryggstranden500p2017.jpg

Milia beach är också känd från Mamma Mia. Fin strand med småsten/vit sand. Vid det gulliga fiskeläget Agnontas ligger också en liten skön strand.

Den beach som blev vår favorit var Panormos, härlig småstensstrand och behaglig botten när man skulle bada. Här ligger också flera tavernor, perfekta för lunchen.
På kortet syns restaurangen Blo, vi var nästan de enda turisterna här i maj….

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Skopelosblåbordstrand.jpg

(En strand som jag däremot INTE gillade på denna ö var Limonari – skräpig strand och mer turistiskt där.)

Missa inte att åka till byn Glossa
som är en underbar liten by i norra delen av Skopelos. Gå till restaurang Agnanti – som förutom att de har mycket trevlig betjäning och serverar fantastiskt god mat
– också har denna hänförande utsikt! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Glossarest500p1.jpg

Om man ifrån Glossa by åker ned till vattnet kommer man till Loutraki. Här ligger Taverna Flisvos, bra lunchrestaurang med fint läge intill havet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Restfiskby2017.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Katttaverna500p22017störst.jpg

Agios Ioannis sto Kastri (kyrkan där de gifte sig i filmen)

……är välkänd från filmen Mamma Mia! Den lilla kyrkan ligger 6 km öster om Glossa.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Kyrkangulablommor500p.jpg

Vi gick upp alla 105 trappstegen till den söta lilla kyrkan där man spelade in vigseln i filmen, (invändigt ser kyrkan nu ut som en vanlig fin kyrka, i filmen var scenerna inifrån kyrkan inspelade i studio).  Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020SkopKenthtrappa.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Kyrkannärmare500p.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020kyrkanbänk500p.jpgMen nog kände man igen kyrkan och omgivningarna från filmen!

Intill ligger också en underbar liten strand med fantastiskt vatten, där stannade vi och badade innan vi åkte vidare! Helt folktomt var det på denna idylliska plats!

Åh vilket underbart kristallklart turkost vatten!! – Ljuvligt att bada här!!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Glossaträdstrand.jpg

Boende
Vi bodde på Aelos som var ett mycket bra fräscht hotell med vänlig och serviceminded personal, nedan utsikten från vår balkong.

Via Reseguidens medlem ”Grekland” rekommenderas Thea Home hotel som ligger på höjden med utsikt över hela staden. Mail theahomesk@gmail.com
De hämtar och lämnar sina gäster. http://www.theahomehotel.com/domatia-timokatalogos
Del Sol rekommenderas av Reseguidens ”Chrillan” http://www.delsol.gr/en/index.htm
Del Sol ska ha väldigt sköna sängar och fin pool. Dessa lägenheter ligger ca 10 minuters promenad från stan.

Vandringsleder på Skopelos.
Ön har många vandringsleder, vi hittade fina promenadvägar nära vårt hotell. Vackert landskap, söta små kyrkor och kloster kantade vår väg.
Nedan det vackra taket i nunneklostret Evangelismou!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Takklostret500p2.jpg

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

16 svar på ”Vackra Skopelos”

Hej!
Vilka intressanta resor gjorde du!!!
jag och min son ska åka till Skopelos och stanna där 3-4 dagar. Kan du tipsa vilken/vilka färjor går från Skiathos till Skopelos? ska man boka 2 platser i förväg (utan bil) eller kan man köpa biljetter där på plats samma dag eller en dag innan? vi åker i augusti. har du kanske länk till deras sidor? Tack på förhand! mvh Lena

Nej Amanda, det finns tyvärr ingen strand inne i Skopelos stad…. det är väl enda nackdelen med att bo i denna pittoreska stad. Ni får hyra bil/vespa eller ta bussarna som går till alla de fina stränderna. Ha det så bra på denna vackra ö!!

hej! Vi har bokat en resa till Skopelos i sommar. Tänkte höra om det finns någon strand inne i Skopelos Stad? Tacksam för svar!

Vi har i sommar varit 2 veckor på Skopelos och vill gärna tillbaka, men då stanna 1 månad i aug/sept något år framöver. Har du eller någon annan tips på boende med balkong/hyra lägenhet inne i själva Skopelos, med utsikt!!Hälsningar/Britt

OBS – ni som beställer e-guider från kalimeraVar extremt noga när ni kollar era inkommande email om ni beställer dessa guider, som skickas ut via email. Det är lätt att missa om man (som jag) får mängder med email varje dag. För de skickar nämligen ingen ny e-guide om de själva anser att de skickat den beställda guiden – det har jag fått erfara nyligen när jag efterfrågade en beställd e-guide, som jag ej sett till.

Hej Ann!
Vi har varit på Karpathos också, för många år sedan. Var där med min syster och svåger. Jättetrevlig liten stad på ön, vi åkte också till den lilla gamla byn Olympos uppe i bergen, åkte båt och sedan lite läskig bussresa dit upp, men den byn är sevärd, runt omkring där kan man också vandra har jag för mig. Kommer inte ihåg något mer speciellt om den ön, men det var också en mysig liten ö (om än inte lika vacker som Skopelos…..) Ja på Kalimera kan man få väldigt mycket bra information om alla grekiska öar! Och den allra bästa informationen får man om man beställer deras e-guide om Karpathos, kostar 50:- inkl moms o. man betalar till ett postgirokonto. Kram/Berit

Skopelos verkar mycket vacker och mysig precis som Kefalonia var, nu har vi hittat en annan ö som vi ska besöka i september. Karpathos….vet du eller någon annan något om denna ö?
Har surfat runt lite och kollat på ”kalimera” bl.a det finns ju en del att läsa men är öppen för mera tips. Vi åker med Apollo dit och tänker oss att hyra bil/moped för att ta oss runt ön, den är ju inte så stor.
Kram Ann

Jättekul att du hittat hit! Ska försöka råda dig men det finns så många härliga resor att göra så nästan svårt att välja! Tillhör också en annan åldersgrupp än du så vi kanske söker olika saker när vi reser …..men här är i alla fall några platser jag vill rekommendera:
Grekland:
Skopelos som du precis läst om är jättemysigt men kanske för lugnt för er ungdomar!? Bo i så fall i Skopelos stad men där kan man inte bada, man tar bussen till fina stränder (närmaste bara 5 km därifrån).
Ön Skiathos som ligger strax intill Skopelos är lite livligare om ni önskar det, där också fin stad och många sköna sandstränder som man tar sig till via bussar.
Annan fin grekisk ö: Kefalonia https://www.desires.se/#post81
Samos, Parga, Korfu är andra jättefina grekiska öar.
Italien: Sardinien https://www.desires.se/#post36
Tropea, jätteromantisk fin stad i Kalabrien; https://www.desires.se/#post12
Spanien: Mallorca https://www.desires.se/#post88
Kroatien: Ön Hvar https://www.desires.se/#post10
Vis https://www.desires.se/#post78
Korcula https://www.desires.se/#post6
Lycka till!

Hej!
Jag råkade snubbla in på din mysiga sida av en slump! Sitter här och letar efter någon härlig resa i sommar och jag vet inte riktigt vart jag ska åka med sambon. Jag kan nämna att jag är 27 år och har aldrig rest utomlands (förutom skandinavien), och nu när jag hittat den bästa resekompanjonen och har pengar så vill jag verkligen att det ska bli roligt och skönt!:-) Du vill inte rekomendera någon/några resor till oss? 🙂 Min sambo har rest till många länder men vet inte riktigt vart han vill. Vi är ute efter nånstans varmt såklart där man kan sola och bada men även se vacker natur, gå på restaurang, kanske lite spa, och hitta på lite äventyr 😉 Kanske just grekland, spanien, portugal.. europa iaf. Tack på förhand! Mvh Maria

Åh vilken fantastisk reseberättelse! Hit måste vi absolut åka så snart som möjligt!!! Vilken tur att jag upptäckte din fina sida! Tusen tack för alla tips och fina bilder!

Roligt att ni uppskattar detta! Ha det så skönt på vackra Skopelos, ta gärna en båttur till den närliggande ön Alonissos när ni är där, det gjorde inte vi men det ska också vara en jättefin liten ö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics