Kategorier
Resor

EU-kampanj om passagerarrättigheter!

I år har vi resenärer verkligen blivit påminda om hur oförutsedda händelser kan göra att flyg blir inställda, försenade etc. Jag tänker naturligtvis på vad som hände när den isländska vulkanen Eyjafjallajökull spydde ut sin aska över stora delar av Europa, vilket gjorde att många flygplatser fick stängas helt och vi resenärer blev hårt drabbade.

Den 29:e juni lanserades en ny kampanj i Bryssel om passagerarrättigheter i Europa. Målet är att informera passagerare om de rättigheter de har när de reser genom Europa med flyg eller tåg. Det kan t ex vara bra att veta vad man kan göra när flyget/tåget är försenat/inställt eller hur man reser med begränsad rörlighet.
Här kan ni läsa allt om detta:
http://ec.europa.eu/transport/passenger-rights/index.html
(snart kommer sidan på svenska också). Jag har kontakt med EU-samordnaren för detta och kommer att uppdatera er om de viktigaste frågorna som behandlas där.

En annan bra sida om man vill ha svar på frågor som t ex ”Behöver jag ha med mitt pass när jag reser inom EU?”, ”Gäller mitt svenska körkort i annat EU-land?”: www.eu-upplysningen.se

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics