Kategorier
Resor

Bra prisguider

Jag får en hel del frågor om vad det kostar att leva i olika länder man semestrar i. Numera finns det flera bra sidor på nätet som tar upp detta. Här nedan är några sådana prisguider som jag tycker är bra. (Ni kanske känner till fler som jag kan lägga till.)

http://www.budgetresande.se (- men tyvärr verkar det vara problem med denna sida f n, har ej lyckats nå den på flera dagar)
Här finns många bra och detaljerade prisguider för flera olika länder, t ex Japan och Kroatien. Tonvikten ligger (naturligtvis!!) på lågbudget.

www.backpacking.se/Priceguides.asp
Backpacking är mestadels ryggsäcksresenärernas sida så det är de som sammanställt dessa prisguider. En del av dem är väldigt detaljerade medan andra är lite mer ofullständiga. Guidernas rubriker: boende, mat och dryck, transport, aktiviteter, övrigt praktiskt mm.

www.jordenrunt.nu
Detta kanske är den största och mest detaljerade sidan som också innehåller flest prisguider. Prisuppgifter finns för ca 80 länder. Här finns både speciella prisguider samt artiklar som beskriver vad det kostar för olika varor och tjänster i länderna. Artiklarna är oftast mycket detaljerade och skrivna av läsare som besökt länderna och delar med sig av sina erfarenheter.

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics