Kategorier
Resor

Moseldalens pärlor!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020rosabynstörre-1.jpg

FOTON: Cochem överst och söta lilla Saarburg……

Hemma efter en underbar bilresa vid Moseldalen. Trots att vi hade väldigt
skiftande väder – ösregn, sol, duggregn, hagel, storm, åska – tyckte vi denna
del av Tyskland var bedårande vacker! (Flög till Frankfurt, sedan hyrbil.)

Vinfälten dominerar dessa landskap – och vilka goda viner vi drack överallt!
Men vi tyckte de vita vinerna var allra bäst, de röda upplevde vi lite för söta.

Enormt vidsträckta vinfält överallt och eftersom det var så branta sluttningar fick vindruvorna transporteras i vagnar – som syns på fotot nedan.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020vinfältgröna.jpg

.Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Vinupptagarhiss2016.jpg

 

Kobern-Gondorf…
blev vårt första stopp, där bodde vi på ett charmigt litet Gasthaus,
Zur Kupferkanne (http://www.booking.com/hotel/de/landgasthaus-zur-kupferkanne.sv.)
Byn var liten men gullig och detta gasthaus hade mycket trevlig personal, så
det kändes hemtrevligt att bo här. Det fanns även en liten trädgård och pool utomhus (mest för barn). Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020kobern-gränd.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Kobernborg500punkter2.jpg

 

Cochem…
Efter att ha kört i ösregn ganska länge var vi framme i Cochem. Här bodde
vi på Hans Erholung (http://www.booking.com/hotel/de/haus-erholung.sv).

Fick ett jättemysigt rum högst upp med balkong (i nedanstående husdel).

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020JagZaarbyn.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemutsikthotellet.jpg

 

Cochem stad var jättecharmig och vacker, så det blev en av våra favoritorter. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemstadslottbåtbäst.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Cochemslottethåll.jpg

 

Så fort solen visade sig igen begav vi oss till den fina borgen Reichburg och fick en guidad visning där uppe, fick även se de fina salarna inne i borgen. Detta var den finaste borgen av alla tyckte vi – och det finns många utmed Moseldalen! Och utsikten från borgen var naturligtvis magnifik!  (även översta fotot).

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Cochemutsikt.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemutsiktblom500p.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemblommorutsikt2asidan.jpg

Vill man vara i denna slottsmiljö under ”medeltidsveckan” ska man åka hit 1:a veckan i augusti. Tror att det även är fler vinfester i detta område i augusti, men så här fint hade de dukat för fest när vi var där. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemfestdukningslottet.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemslottet.jpg

 

Detta hotell såg också väldigt trevlig ut! Det ligger på andra sidan floden, här satt vi vid vindruvsplantorna och njöt av supergott vitt vin som vi köpte med oss hem!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Bernweinstube.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Cochemdruvplantorfolk500p.jpg

 

Efter Cochem åkte vi vidare utmed Mosels strand med utsikt över floden med pråmar, kryssningsbåtar, privata båtar, genom flera söta byar med trånga smågator och de vackra tyska korsvirkeshusen.

Vi stannade till i den pittoreska ”pyttelilla” byn som kallas
Törnrosastaden” Beilstein – och även i Zell. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Bleibshein500p.jpg

 

Bernkastel-Kues…
blev vår andra favoritstad. Bedårande söt gammal stadsdel med små gränder och fina korvirkeshus överallt – så pittoreskt! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Bernbäst-1.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Bernsmågrändergubbe.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020BernvinrestovanförB.jpg

 

Jag hade förbokat på ett gasthaus som låg mitt i den charmigaste delen av stan (foton nedan). Hotellet heter Buchard http://www.booking.com/hotel/de/gast-und-weinhaus-burkard.sv). Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020BernBuchardbaraint20163.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Bernbuchargrändfolk.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Berntåggränd.jpg

 

Vi fick nog det sämsta rummet första natten, sedan fick vi byta rum andra natten (vilket ägarna blev ganska sura för, övrig personal var väldigt trevlig, men se till att ni INTE får rum nr 11 där, vi bytte till nr 10 mitt emot som var mycket trevligare).

En båttur på floden gjorde vi här, så vacker denna stad var!
(Finast i den delen som kallas Bernkastel!) Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Bernbåtbilar2016.jpg

På lördagen satt vi ute och åt middag i solskenet, hörde då skön 60-talsmusik. Just denna enda kväll var det stor rockfest på torget, massor av folk i vår ”höga ålder”, mycket dans och härlig stämning!

En av de bästa vinfestivalerna äger rum just här i Bernkastel-Kues …
Festivalen ”mitt-Mosels vinfestival” i Bernkastel-Kues kommer i år att äga rum 1-5 september 2016.” Bland de mest imponerande höjdpunkterna är kröningen av ”Mosella” de stora lysande fyrverkerier och den traditionella paraden.

 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Finthusundervägen.jpg

 

Trier…
var en besvikelse, den staden kan man lika gärna skippa om man inte är  oerhört historieintresserad. Trier är Tysklands äldsta stad och staden har omfattande lämningar från romartiden. Vi såg i alla fall Porta Nigra samt tittade in på det museum och hus där Karl Marx är född.

Men efter att ha blivit helt betagna i de underbara städerna Cochem och Bernkastel-Kues, tyckte vi inte denna stad var något speciellt – för stor och inte lika mysig! Bodde på Astoria (http://www.booking.com/hotel/de/astoria-trier.sv)

Ägaren var väldigt trevlig och vi fick verkligen personlig betjäning. Och god frukost fick vi – som överallt här i Tyskland!


Saarburg…
I Saarburg bodde vi på ett hotell som såg ut som en herrgård, Villa Keller (http://www.booking.com/hotel/de/villa-keller.sv 
Byggnaden ligger vid floden Saar, med mycket eleganta rum med underbara vyer över den pittoreska gamla stadsdelen.. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020slottsboendet.jpg

Här var vi och ett par till de ENDA gästerna…….så det kändes lite underligt att vi bara var 4 personer som sov i detta slottsliknande enorma hus.
I ett
jättestort och mycket exklusivt rum! Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Saarrburgrummet.jpg

 

Saarburgs gamla stadsdel var jättesöt, med ett vattenfall mitt i byn. Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Saarburgpalmgränd.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020rosabynstörre-1.jpg

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Saarburg2ahållet.jpg

 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2021Saarburgvattenfall-1.jpg

 

På konditori ”Petit café” åt vi deras berömda kaka ”Saarburger Apfelstrudel” – supergod! 

 

Rüdesheim…
blev sista stoppet innan hemresan, staden ligger bara ca 45 min bilresa från
flygplatsen Frankfurt International. Även denna by var liten och pittoresk med små mysiga gator och vackra, speciella korsvirkeshus.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020Saargränderaffär.jpg

Men vi upplevde denna by lite mer turistisk än de andra vi varit i.
De trånga gränderna var proppfulla med turister och skolungdomar på dagen.

Bodde högst upp i ett hörnrum med balkong på hotell Traube. En nackdel med detta hotell var att det låg precis intill järnvägsspåren, och det var många och långa godståg som brakade förbi där, men har man öronproppar går det bra! Detta var nog det enda hotellet som hade dålig frukost!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2020finbil.jpg

Moseldalen är så fin, hyr gärna bil och åk runt här så får du uppleva det bästa av denna sköna miljö!
Åk hit och upplev dessa pittoreska byar, smaka på de utsökt goda vita vinerna och njut av de vackra landskapen intill floden! Våra favoriter blev Bernkastel-Kues, Cochem och Saarburg, men det finns så många sevärda orter här…..!

 

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

7 svar på ”Moseldalens pärlor!”

Fina bilder , vi har varit där för herrans många år sen med bil o husvagn , det var svårt att stanna där vi ville eftersom bil o vagn behöver större parkering. Nu blir det ”motsatta” färdsättet , buss till Mosel med Rolfs o sen cykel mellan byar 1 vecka , vårt bagage kör bussen mellan hotellen , ska bli spännande. T. E.

Hej Roger!Kul att få kommentarer även från okända!! Trevligt att ni ska bo på det hotellet jag fotograferat, den terassen var underbar! Vi ska nog också testa det hotellet om vi återkommer till Cochem någon gång ……fast även det hotellet vi bodde på var väldigt trevligt, särskilt att vi fick balkong med härlig utsikt! Hoppas ni får en jättefin vecka i ljuva Moseldalen!

Hej,Många sköna bilder, som ger en längtan. jag skall själv åka dit om 2 veckor och ser verkligen fram emot detta. Vi skall bo på det hotellet i Cochem, som du har på bild med den fina terassen bland vinrankorna. Jag har bott där tidigare och det ligger så fint.Ha det gott!

Härlig trippsmileymins själv när vi åkte ungefär samma resa som ni för några år sedan!Gillar verkligen Mosel dalen med alla små mysiga städer och vinodlingarna som sträcker sig ända ner till vattnet. Kobern-Gondorf var verkligen mysigt och vilken utsikt man fick från berget! Men som sagt många är städerna och små man önskar att man kunde besöka dem när det är vinskörd ocksåsmileyfår kanske se till att få till det någon gång framöver. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics