Kategorier
Hälsa

Hälsa och omtanke

Hejsan!

Tänkte bara slå ett slag för hälsa och omtanke för oss själv och våra nära och kära.

Varför inte ta en liten stund för sig själv med att först av allt stänga av telefonen, sätt på en go musik ta fram fotbadet och sätt dig bekvämt i fotölj och dröm dig bort en stund.

Kanske ta ett yogapass med lite lätta övningar för att stretcha ut den stela kroppen och därefter ett skönt stärkande bad.

Ta en skön stärkande promenad i vår sköna natur sätt dig på en sten och slut ögonen och lyssna på alla ljud omkring dig. Tänk vad vi har att tillgåsmiley

Varför inte ta en skön avkopplande massage hos någon massör och kän hur skönt det är att få bli omhändetagen av någon en liten stund.

Ja, det finns mycket som man kan göra för att få tillbaka självkänslan och positiva tänkande som jag tror behövs i dessa dagarsmiley

När vi ständigt hör om nerskärningar och dålig ekonomi.

Har ni vägarna förbi Gränna är ni välkomna att titta in både på massage och en liten guidning i vår sköna stad med omgivningsmiley

Kram Ann

3 svar på ”Hälsa och omtanke”

Ja kära Ann – så rätt du tänker! Det där att man inte tar sig tid gäller nog de flesta men när man lever ensam har man ofta alldeles för mycket tid för sig själv. Även om jag kan säga att jag valt det själv, så känns det ibland så ,att det blir svårt att fylla tiden med något vettigt. Inte alltid, men ibland……..
Däremot har jag sedan ca 15 år tillbaka medvetet inriktat mig på att sköta om mig både vad gäller motion och mat. Det är viktigt att sköta om sin kropp på olika sätt. Jag brukar säga att mitt motto är inte att för alltid vara ung utan att bli gammal. Och då menar jag att bli gammal och frisk! Nu är min mor 92 år och till synes helt frisk förutom att Alzeimer har tagit över hennes sinne. Kanske har jag ärvt hennes gener vad gäller hälsan, kanske inte. Jag törs inte chansa utan väljer min mat noga.
På Karlavagnen ikväll pratar man om den mat vi äter – det kan inte nog tjatas om detta med fina lokala råvaror och egen-lagad mat. Bra att sådana som Bert Karlsson uppmärksammar det också. Kul att det kommer från någon man kanske inte förväntat sig skulle engagera sig i en sådan sak!
Här i min lilla stad, Ängelholm, kan man nu gå till torget tre dagar i veckan och frossa i lokalproducerade grönsaker. Morötter, rödbetor, potatis (eller pärer, som man säger här), lök osv. Så vackert att titta på och så underbart gott med smör på!
Sömn är också viktigt. Slutar här. Önskar alla ett gott liv!

Tack Ann för kloka råd, verkligen viktigt att tänka på i dessa tider! Hoppas Gränna-folket också uppskattar detta och vänder sig till dig för att få skön massage och dyl! Får se om vi hinner med ett besök i er ”gulliga” stad i sommar annars får det bli till hösten. /Kram Berit

Hej Ann och alla andra,
Planera in lite ego tid i kalendrarna är verkligen att tänka på. Vi är annars duktiga på att planera in annat så som jobb, middag osv.
Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics