Kategorier
Resor

Dalarna är vackert!

Blog Image

Svågern Benjamin fyllde år och vi hade anledning att åka upp till vackra Dalarna och Solvarbo i helgen. Benjamin och ”hans” Margareta lämnade Stockholm och flyttade dit för några år sedan – annars hade vi nog inte upptäckt denna fina by. Solvarbo är en jättegullig by som ligger intill Gustafs (som fler kanske känner till) utanför Säter. Solvarbo by ser ut som ett mini-Skansen med de typiska dalahusen med fina innergårdar och välvårdade trädgårdar.

Varje gång vi besöker Solvarbo försöker vi hinna med att vandra utmed Solvarboravinen, så också denna gång då jag tog dessa foton. Ravinen är på vissa ställen hela 35 meter djup och det är en unik och fantastisk natur man får uppleva här. Den allra vackraste årstiden att vandra här är nog på våren då vitsipporna klär in hela ravinen.
(Men tidigare i somras rådde förbud att vistas i Säterdalen samt Solvarboravinen på grund av rasrisk. Det var flera dagars intensivt regnande som gjorde att slänterna riskerade att rasa.)

Blog Image

Av desires

Om mig!
Älskar att resa och haft förmånen att få uppleva 42 länder!
Hemsidan (desires.se) startade jag 2009!
Med många foton och resetips hoppas jag kunna inspirera andra till att ge sig ut i världen och få härliga reseupplevelser!

2 svar på ”Dalarna är vackert!”

Hejsan!
Ja,Dalarna är härligt. Vi har ju varit där varje år i 20 år -utom i år-i några dagar och kajkat Dalarna runt. Mycket att se och upptäcka är det.
hälsn grannen Elisabet

Hej mamma, Tack för att du hämtade Ella Bella igår…
Ja ni får köpa er ett litet sommarhus kanske? :=) Dalarna är ”nära”, beroende på vart i dalarna så klart…
Kram Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av ExactMetrics